MĄKA I LEN PRAŻONY

MĄKA RAZOWA PSZENNA

mąka pszenna razowa

Otrzymuje się z bezodpadowego przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy najwyższej jakości.

Zawiera wszystkie składniki pełnego ziarna, łącznie z otrębami i zarodkiem.
Posiada komplet aminokwasów egzogennych, a więc w pełni przyswajalne białka.

Waga 500/1000 g.



MĄKA RAZOWA ŻYTNIA

mąka żytnia

Otrzymuje się z bezodpadowego przemiału oczyszczonych ziaren żyta najwyższej jakości.

Zawiera wszystkie składniki pełnego ziarna, łącznie z otrębami i zarodkiem.
Posiada komplet aminokwasów egzogennych, a więc w pełni przyswajalne białka.

Waga 500/1000 g.



MĄKA ORKISZOWA z pełnego przemiału

Orkisz wzmacnia ciało, zapewnia dobrą krew. Pomaga przy zmęczeniu, spadku wydolności, problemach z sercem, przy angina pectoris, alergiach. Dieta orkiszowa powoduje spadek poziomu cholesterolu.

Kawa z orkiszu poprawia trawienie i działa lekko przeczyszczająco, piwo z orkiszu jest napojem wzmacniającym

Waga 500/1000 g.



MĄKA Z NASION AMARANTHUSA

Zawiera ok. 17% białka bogatego w: lizynę, metioninę, tryptofan. Zawartość żelaza jest 5-krotnie wyższa niż w pszenicy

Stosuje się jako dodatek do wyrobów spożywczych np: makarony, ciasta, torty, pieczywo.

Lekarze i dietetycy polecają spożywanie nasion; sportowcom, kobietom w ciąży.

Waga 500/1000 g.



LEN PRAŻONY


Składniki: prażone ziarno lnu


Waga 250 g.






Opinia prof. Michała Tombaka

  • Myśl o tym, żeby zrezygnować z białego pieczywa, dla wielu osób jest nie do przyjęcia. Jeżeli cenicie Państwo własne zdrowie, zdecydujcie się na ten krok. Proszę starać się spożywać chleb z mąki grubo mielonej i pieczony bez użycia drożdży.