+48 71 317 84 31

609 485 420

Czynne 7.00 - 15.00

Piekarnia Maria WEGET

Piekarnia Maria powstała w 1991 roku. Założycielką jest mgr inżynier Maria Waśniewska, znana w środowisku makrobiotyków wrocławskich propagatorka żywności naturalnej, nieprzetworzonej przemysłowo. W małym, poniemieckim piecu rozpoczęto produkcję chleba, który do dziś stanowi ewenement w krajowym piekarnictwie.

Sprowadzono surowiec najwyższej jakości z najdalszych zakątków Polski, a przemiał ziaren odbywał się w młynie specjalnie dostosowanym do produkcji mąki razowej. Następnie wypiekano WEGET na trójfazowo przygotowanym zakwasie, bez dodatku drożdży, których wszechobecność w piekarnictwie obniża walory zdrowotne chleba.

Piekarnia Maria

proponuje i zapewnia swoim klientom następujące zasady dzialania.

Zdrowa żywność

Szybka dostawa

Oryginalna receptura

Nasza oferta

Chleb Weget

chleb weget z dodatkami

więcej

Grahamki

bułki grahamki z ziarnami

więcej

Ciasteczka

ciasteczka cynamonowe

więcej

Referencje Opinie Targi

Opinia prof. Tombaka

Targi Chleba

Najlepszy chleb Agrofety

Jaworska Bułka Targowa

Polityka jakości

.

Targi chleba

Regionalne Targi Chleba w Jaworze iWielka Feta Agroturystyczna w Szczytnie.

Opinia prof. Tombaka

Myśl o tym, żeby zrezygnować z białego pieczywa, dla wielu osób jest nie do przyjecia. Jeżelicenicie Państwo własne zdrowie, zdecydujcie się na ten krok. Proszę starać się spożywać chlebz mąki grubo mielonej i pieczony bez użycia drożdży

Wspomagamy

Wspieramy finasowa inicjatywy gminne, klub sportowy, jednostki oświatowe.